• Imprimeix

Artesania Catalunya participa al saló de referència internacional JOYA Barcelona amb 4 artesans de joieria i objectes d'autor

01/10/2018 09:10
exposicions artesania
  • Els artesans Jordi Aparicio (joier), Mònica Aguilera (cistellera), Enric Pla (forjador) i Roger Coll (Ceramista) presentaran  al saló,  que se celebra del 4 al 6 d’octubre al Museu del Disseny de Barcelona,­­ una selecció de peces que combinen les tècniques artesanals amb conceptes artístics.
 
  • Com a off de JOYABarcelona, el centre d’Artesania Catalunya de la Generalitat acull avui un workshop  a càrrec de l’especialista de joieria contemporània, Charon Kransen, els dies 1 i 2 d’octubre.
 
  • Coincidint amb la celebració del certamen, Artesania Catalunya dedica els seus espais a la joieria d’autor amb dues exposicions: “Antoni Farré, joier als 80 anys. Trajectòria d’una professió” i; “SPOTLESS”, amb les creacions de 3 talents de la joieria artística. A més, col·labora en la mostra “Ramon Puig Cuyàs 1985-2018” sobre el mestre artesà joier, Ramon Puig, que es pot visitar al DHUB.
 
El consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, participa aquesta setamana, mitjançant Artesania Catalunya, al saló JOYABarcelona Art Jewellery Fair,  amb una selecció d’artesans de joieria i objectes d’autor, procedents d’oficis diferents, els artesans Jordi Aparicio(joier), Mònica Aguilera (cistellera), Enric Pla (forjador) i Roger Coll (Ceramista). El saló que celebra enguany la seva desena edició tindrà lloc del 4 al 6 d’octubre al Museu del Disseny de Barcelona  presenta una selecció de peces úniques.
 
La presència d’Artesania Catalunya a JOYA Barcelona respon a l’objectiu d’impulsar la internacionalització de l’artesania catalana, en un certamen de referència internacional, i captar noves oportunitats de negoci i comercialització.
 
Artesania Catalunya estarà present al saló amb un estand, que serà l’aparador d’un total de 16 peces úniques que combinen les tècniques més artesanals amb una visió artística, en una edició de JOYA Barcelona que incorpora per primera vegada la mostra d’objectes d’autor amb la joieria artística.
 
La joieria d’autor, protagonista de les exposicions d’Artesania Catalunya
 
Coincidint amb la celebració del saló JOYA Barcelona, Artesania Catalunya vol dedicar els seus espais expositius del carrer Banys Nous a la joieria autor, amb dues mostres, que es podran visitar fins el 7 d’octubre:
 
-       L’exposició “Antoni Farré, joier als 80 anys. Trajectòria d’una professió”, vol apropar al públic l’obra d’aquest mestre artesà de llarga trajectòria, amb una selecció de peces de joieria i orfebreria que mostren la seva particular visió de l’ofici.
 
-       “SPOTLESS”, a càrrec de Marc Monzó, Ignasi Cavaller i l'artista israeliana resident a Regne Unit, Adi Toch. El català Marc Monzó va ser el primer artista convidat i la imatge del primer cartell de JOYA Barcelona amb l'anell "Microrings”, amb un treball conceptual que inspira a tota una generació d'artistes i joiers. El menorquí Ignasi Cavaller destaca per la seva tècnica de transformació de la fusta i els plàstics en peces artístiques abstractes. Seguint el mateix llenguatge, el minimalisme d'Adi Toch la posiciona com un dels talents més importants dins dels objectes d'autor.
 
En el marc dels  actes de celebració del desè aniversari de JOYA Barcelona, Artesania Catalunya col·labora en l’exposició del mestre artesà joier, Ramon Puig, que es pot visitar al Museu del Disseny de  Barcelona fins el 13 d’octubre.  “Ramon Puig Cuyàs 1985-2018” és una retrospectiva que mostra una àmplia selecció de peces d’aquest artista i professor de l’Escola Massana durant 40 anys.
Workshop de joieria a càrrec de Charon Kransen
 
En aquest marc, i com a OFF del saló, Artesania Catalunya acull avui dilluns 1 d’octubre i dimarts 2, un workshop a càrrec del galerista internacional de joieria contemporània, Charon Kransen. Un taller intensiu on s’abordaran els principals reptes de la joieria contemporània, des del disseny i la fabricació, a la comercialització de l’artesania d’autor.