• Imprimeix

La Generalitat declara el carrer de la Riera de Vic com a Punt d'Interès Artesanal

21/11/2018 11:11
carrer riera vic

La Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, ha declarat el Carrer de la Riera de Vic com a Punt d’Interès Artesanal. D’aquesta manera, es vol reconèixer la revitalització i dinamització del centre històric amb la concentració al carrer de la Riera de tallers d’art, artesanals i de disseny d’oficis tan diversos com el de ceramista, emmotlladora, marroquineria, repussadora, enquadernadora, fotògraf, gravador, il·lustrador, escultor, pintora, retaulista, estampador, il·lustrador, fuster, joier artesanal o forjador, entre d’altres.


Punts d’Interès Artesanal i Zona d'Oficis Singulars

Catalunya té arreu del territori manifestacions artesanes de gran rellevància i representativitat, amb el carrer de la Riera de Vic compta ja amb 7 Punts d’Interès Artesanal i 22 municipis identificats com a Zona d'Oficis Singulars. 

Són Punts d'Interès Artesanal aquells municipis o àrees dins d'un mateix municipi on es dona una concentració d'un mínim de cinc tallers artesans o que tenen una tradició artesanal de llarg recorregut o reconeixement històric. En aquest sentit, ja disposen d’aquest reconeixement la ciutat de Terrassa i a Barcelona, el Districte municipal de Gràcia, el de Ciutat Vella i El Poble Espanyol de Montjuïc (La Ciutat dels Artesans), el municipi d’Alpens i el municipi de La Galera.

La Zona d’Oficis Singulars identifica activitats artesanes que són pròpies i exclusives de diferents zones de Catalunya, una sèrie d’oficis lligats a determinats punts de la geografia catalana. Es tracta d’oficis i/o productes únics i molt vinculats a la població o la demarcació de la qual són originaris. Els Oficis Singulars de Catalunya estan relacionats amb el territori, el procediment i el producte, i depenen del medi geogràfic en què es realitza l’extracció de la matèria primera, la transformació i l’elaboració del producte final. A Catalunya, actualment es reconeixen 22 zones d’Oficis Singulars:

TERRISSA de Breda
CERÀMICA de La Bisbal
CERÀMICA d'Esparreguera
TERRISSA NEGRA I VERMELLA de Quart
CERÀMICA NEGRA de Verdú
FUSTA de Sant Hilari Sacalm
FUSTA de La Sènia
LA PELL d'Igualada
LA PELL de Vic
CULLERES de Tortellà
PUNTA d'Arenys
PUNTA ARBOCENCA (l'Arboç)
PUNTA de Barcelona
ALABASTRE del Sarral
PAUMA de Terres de l'Ebre
LLANA DE L'OVELLA XISQUETA de la Vall d'Àssua
FUSTA i CISTELLERIA D'AVELLANER del Pallars
SAL de Cardona
IMATGERIA d'Olot
TERRISSA de Miravet
TORNERIA de la Vall del Ges
SABÓ de Montgai