• Imprimeix

Escultures amb arrels i arquitectures de paper, noves exposicions d'Artesania Catalunya

25/07/2018 13:07
mitologia i natura
  • El centre d’Artesania Catalunya de la Generalitat de Catalunya acull a partir de demà i fins el proper 2 de setembre les exposicions “Mitologia i Natura”, dedicada a l’escultura en arrels i soques de pi negre i roig, de l’artesà Evelí Adam; i “Arquitectures de Paper. Els retallables del taller”construccions efímeres realitzades amb la tècnica del retallable, a càrrec de PAPETI.
 
El centre d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda(CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, acull a partir de demà i fins el proper 2 de setembre les exposicions “Mitologia i Natura”, dedicada a l’escultura en arrels i soques de pi negre i roig, de l’artesà Evelí Adam; i “Arquitectures de Paper. Els retallables del Taller”, construccions efímeres realitzades amb la tècnica del retallable, a càrrec de PAPETI.  Les exposicions s’inauguren demà a les 19.30 hores a Artesania Catalunya ( Banys Nous,11).
 
 
L’exposició escultòrica “Mitologia i Natura” es un recull de peces realitzades per l’artista de Campdevànol Evelí Adam, realitzades amb arrels i soques de pi negre i pi roig, i convertides en imatges fantàstiques mitjançant la tècnica escultòrica,  per tal de fer volar la imaginació  del visitant. Eveli Adam és fuster de professió, i en aquesta premiada i reconeguda  vessant artística exposa peces en estat natural que per si soles ja són obres
 
La presentació de l’exposició anirà a càrrec demà del poeta Ramon Alabau, acompanyat de l’actuació del musicòleg i intèrpret Antoni Madueño.
 
 
Aquesta exposició acull diferents obres  realitzades amb l’antiga tècnica del retallable, molt popular a finals del segle XIX i primera meitat del XX. Xavier Solé i Josep Palet es coneixen a mitjans anys setanta i, el que fins aquell moment havia estat una afició compartida entre dos amics, va sintonitzar amb una renovada sensibilitat social. Les seves primeres produccions van ser d’edificis en perill de desaparició o que havien estat molt maltractats en el passat. L’èxit de la primera exposició : “ La ciutat de paper ” , a la Sala Vinçon de Barcelona l’any 1982, els va impulsar a seguir treballant en construccions efímeres, incitant-los al constant diàleg amb la realitat construïda que els envolta o que els és llunyana i la volen fer més propera. PAPETI ( paper, pega i tisores ) com a empresa hereva de “la ciutat de paper” va néixer ja fa més de 35 anys i segueix construint edificis i altres elements del patrimoni cultural d’arreu del món.