• Imprimeix

Entrevista a Muntsa Vilalta, directora general de Comerç

11/12/2018 12:12

Com es preveu la campanya de Nadal?

En general, la campanya de Nadal es preveu positiva, gràcies a la recuperació de la confiança dels consumidors, el repunt de les vendes i les elevades xifres de noves contractacions per aquest període. El comerç continua creant llocs de treball i és motor d’ocupació: algunes estimacions parlen de milers de contractacions per aquest Nadal, i això, sense tenir en compte l’efecte multiplicador en altres sectors, com ara la logística.

També aprofito per recordar que la recomanació per unanimitat del Consell assessor de Comerç, reunit el passat mes de setembre, és que les rebaixes d’hivern tinguin el seu inici el 7 de gener i finalitzin el 28 de febrer.

 

El comerç afronta el 2019 amb reptes ...

Segur. I ara més que mai hem d’afrontar aquests reptes a través d’una col·laboració real entre el sector privat i les administracions públiques. Això ho dic per la llei de Bid’s (Àrees de Promoció Econòmica Urbana, APEU) en què estem treballant –que serà una eina de foment de la professionalització del teixit associatiu–, però també per la necessitat de teixir aliances que ens ajudin a afrontar el desafiament del món digital, posar sobre la taula nous negocis inspiradors, basats en el lligam amb el consumidor i, sobretot generar prestigi per al sector.


A què es refereix amb “prestigi per al sector”?

En aquestes dates més que mai, és molt important que treballem plegats per generar optimisme i il·lusió davant la campanya de Nadal. Hem de fer el que estigui a les nostres mans per posar en valor la importància del comerç a les nostres vides, com a activitat econòmica i com element de cohesió social. De la mà de les empreses comercials, de les patronals del sector i de tot el teixit associatiu, hem de generar una imatge d’oportunitat que ens projecti al futur i ens faci mereixedors de la captació de nou talent. Aquesta és una fita vital en el nostre full de ruta, i és la raó per la qual desenvolupem el Pla Prestigi Comerç.