• Imprimeix

Exposició: Artesania i Sostenibilitat

 

Quan

Data27.07.2017 - 11.09.2017

Afegeix al calendari de Google
artesania i sostenibilitat

Venim d’una llarga etapa industrial en què el mercat ha prioritzat el consum continuat, el concepte d’“usar i llençar” propi d’un sistema amb obsolescència programada, però molts usuaris busquen en els productes que compren valors afegits diferencials com ara la personalització, la producció local i limitada, la durabilitat, la possibilitat d’adaptar-los o reparar-los, els materials locals, la qualitat, la fixació de la població a l’entorn... en definitiva, l’impacte que la seva compra té a la natura i a la societat.


Aquests compradors conscienciats s’han fixat en l’artesania, atès que el seu sistema productiu porta implícits tots aquests valors, com també en els artesans, els quals mostren una relació personal i professional molt propera i compromesa amb els seus productes.


Si calculem l’impacte ambiental i social del sistema de producció artesà obtenim un resultat molt més rendible i sostenible que el sistema de producció industrial. Els artesans, moltes vegades ajudats per les últimes tecnologies, controlen tot el seu procés productiu: des de la conceptualització d’un producte o servei fins a la seva venda, minimitzant d’aquesta manera la seva petjada ecològica.


Aquesta exposició mostra una selecció de bones pràctiques en termes de sostenibilitat ambiental i social en el sector artesà català, i vol ser un espai de reflexió sobre la nostra manera de produir i consumir.


Seguint el principi de “pensa globalment, actua localment”, consumir artesania avui en dia forma part d’una actitud responsable envers el planeta, els nostres veïns i les generacions futures.

 

Activitats paral·leles

Dissabte 2 de setembre de 9.30h a 13.30h. Tenyint amb vi, taller per tenyir amb brisa de vi.
Lo corral d’arnes (Arnes, Tarragona)
Inscripcions a locorraldarnes@gmail.com

Dimecres 6 de Setembre a les 18.30h: Debat sobre Artesania i Sostenibilitat
Centre d’Artesania Catalunya,
c/Banys Nous, 11 , Barcelona


Dijous 7 de setembre de 17h a 20h: Taller de joieria artesana amb materials reciclats “Anell flexible amb memòria” impartit per: Yael Olave M. / YOMisma-Design.com
Centre d’Artesania Catalunya.
Informació i inscripcions fins a 30 agost.
Aforament limitat: info@yomisma-design.com

On

Centre d'Artesania Catalunya

Banys Nous, 11

08002 Barcelona

Telèfon 93 467 46 60

Fax 93 467 46 70

Correu electrònic

Pàgina web