• Imprimeix

L’arquitecte de Lil·liput

Un recorregut pel món en miniatura de Ramon Autet

 

Quan

Data26.04.2018 - 27.05.2018

Afegeix al calendari de Google
lilliput

El món de la miniatura és un ofici artesà poc conegut però enormement valuós. La rigorositat en la reproducció, la cerca de la perfecció, la qualitat del treball i dels materials emprats, la perícia, domini de l’ofici i excel·lència del miniaturista fan que aquestes petites grans obres es converteixin en un referent de l’artesania arreu.

Des de ben petit l’artista Ramon Autet, d’Hostalets de Balenyà, va començar a fer pessebres a l’escola i aquesta afició per “l’art del maquetisme” es va convertir, el 1989, en el seu ofici quan va deixar de ser paleta “a tamany real”. L’autor assegura haver construït més de 200 obres i, als seus 55 anys segueix treballant incansablement per augmentar dia a dia el seu “Lil·liput particular”.

Després de confeccionar múltiples maquetes de pessebre i obtenir el primer premi en diferents concursos, el 1988 Autet va afrontar el repte de reproduir masies rurals del seu entorn. “La Ferreria de Tona” va ser la primera construcció i la va confeccionar amb el mateix tipus de pedra i sense oblidar cap detall ni de l’exterior ni de l’interior (difícilment visibles). Per aquest motiu “L’Avenc de Tavertet”, del 1991, disposa d’un sistema elèctric que permet alçar la teulada per observar
tots els elements. El mateix any, el periodista Hostaletenc Carles Capdevila el va batejar com “L’arquitecte de Lil·liput” en un extens reportatge de “El Dominical” de El Periódico i Autet no va tardar a imaginar-se i a fabricar “El Castell de Lil·liput”.

Per retre homenatge a Capdevila i també per donar la benvinguda a l’exposició, El Castell és en aquesta exposició la porta d’entrada a un món en miniatura on es podran admirar els detalls d’una desena d’obres tan diverses com un pessebre, masies, cases típiques de Galícia o del País Basc, un pont i, fins i tot, les eines i detalls que utilitza per completar les seves obres.

Deixeu-vos emportar per la vostra imaginació i convertiu-vos, per uns instants, en habitants diminuts. Benvinguts i benvingudes a Lil·liput!

On

Centre Artesania Catalunya

C/ Banys Nous, 11

08002 Barcelona

Telèfon 934 674 660

Correu electrònic

Pàgina web