• Imprimeix

Exposició 'Amazing Catalonia'

Una mostra de l'Smithsonian Folklife Festival de Washington, amb Catalunya com a país convidat

 

Quan

Data11.06.2018 - 22.07.2018

Afegeix al calendari de Google
amazing catalonia

El programa "Amazing Catalonia!" engloba i unifica tots els actes organitzats als Estats Units d'Amèrica (EUA), coincidint amb la participació de Catalunya com a cultura convidada al "Smithsonian Folklife Festival 2018".

L'Smithsonian Folklife Festival, considerada la trobada més important del món dedicada al patrimoni cultural immaterial, tindrà lloc del 27 de juny al 8 de juliol a Washington DC, és una potent plataforma per donar a conèixer no només l'artesania, la cultura, les tradicions o la gastronomia que són objecte pròpiament del Festival, sinó també Catalunya com a país modern amb una economia cada cop més basada en la creativitat i el coneixement. La participació catalana al festival mostra la imatgeria festiva, la música i la dansa d'arrel, els castellers, l'artesania i les festes tradicionals, entre d'altres. La cultura popular catalana es presentarà al festival amb el lema "Catalunya: tradició i creativitat des de la Mediterrània".

L'Smithsonian Folklikfe Festiva, que enguany celebra la seva 51a edició, té lloc al National Mall de Washington, flanquejat per l'edifici del Capitoli i el monument a George Washington. Aquest espai és un dels epicentres culturals del país. És l'esdeveniment cultural anual més gran de la capital dels EUA. Aplega més d'un milió de visitants, i la premsa nord-americana se'n fa un ampli ressò.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) hi participa a través de la presència de sis artesans, que faran demostracions, conferències, obra i tallers. Aquesta exposició presenta a aquests artesans i a la seva obra, mitjançant la qual representaran el tarannà dels oficis catalans.

Podeu consultar les activitats de Catalunya al Festival a: https://festival.si.edu/2018/catalonia

 

 

Els artesans i artesanes que participen  al Smithsonian Folklife Festival 2018 són:

  • Enric Pla (artesania i ferro)
  • Joan Farré (fibra vegetal)
  • Josep Madrenas (ceràmica)
  • Miquel Grima (constructor d’imatgeria festiva)
  • Jordi Traveria (vidre)
  • Lívia Garreta (trencadís)
  • Roger Solé (pedra seca)

Horaris

De dilluns a dissabte de 10h a 20h

Diumenges i festius de 10h a 14h

Més informació

Organitza

CCAM

On

Centre Artesania Catalunya

C/Banys Nous, 11

08002 Barcelona

Telèfon 934 674 660

Correu electrònic

Pàgina web