• Imprimeix

Arquitectures de paper. Els retallables del taller

 

Quan

Data26.07.2018 - 02.09.2018

Afegeix al calendari de Google
papeti

 

Moltes vegades, passejant per alguna ciutat o poble, una casa, una façana, un element urbà qualsevol ens sorprèn i passa a formar part del nostre imaginari personal. Pot ser per la seva bellesa, pel seu significat històric o simplement perquè sempre és en aquell lloc pel que passem cada dia en els nostres recorreguts quotidians. Llavors volem apropar-nos-hi més, i busquem més informació en llibres, a Internet, buscant gent que en conegui més detalls, llavors, fins hi tot, el fotografiem o el dibuixem i, fent un pas més, el podem reproduir en volum.

I aquí és on comença la nostra feina, recuperant l’antiga tècnica del retallable, molt popular a finals del segle XIX i primera meitat del XX, posteriorment quasi oblidada o considerada simplement un joc infantil.

Xavier Solé i Josep Palet es coneixen a mitjans anys setanta i, el que fins aquell moment havia estat una afició compartida entre dos amics, va sintonitzar amb una renovada sensibilitat social que es respirava en aquells moments respecte al nostre patrimoni cultural, tantes vegades posat en perill. Les seves primeres produccions van ser d’edificis en perill de desaparició o que havien estat molt maltractats en el passat.

L’èxit de la primera exposició :“ LA CIUTAT DE PAPER ” , a la Sala Vinçon de Barcelona l’any 1982, els va impulsar a seguir treballant en construccions efímeres, incitant-los al constant diàleg amb la realitat construïda que ens envolta o que ens es llunyana i la volen fer més propera.

PAPETI ( paper, pega i tisores ) com a empresa hereva de “la ciutat de paper” va néixer ja fa més de 35 anys i segueix “construint ” edificis i altres elements del patrimoni cultural d’arreu del món.

Socis fundadors : Josep Palet i Xavi Solé

Socis i col·laboradors actuals : Pilar Monmany, Núria Abentin, Rosa Rigau, Laura Caterina, Tana Solé, Fabien Legueay, Javier Unzeta, Sylvain Belantan

Muntatge de maquetes : Lluis Carreras, Pilar Monmany, Xavi Solé

 

Inauguració: 26 de juliol de 2018 a les 19:30h

Horaris

De dilluns a dissabte de 10h a 20h

Diumenges i festius de 10h a 14h

Preus

Entrada gratuïta

Més informació

Díptic de l'exposició  [PDF, 1 Bytes ]

Organitza

Consorci de Comerç, Artesania i Moda

On

Centre Artesania Catalunya

Banys Nous, 11

08002 Barcelona

Telèfon 934 674 660

Correu electrònic

Pàgina web