• Imprimeix

Artesania i Sostenibilitat

 

Quan

Data04.10.2018 - 28.10.2018

Afegeix al calendari de Google
artesania i sostenibilitat

Venim d’una llarga etapa industrial en què el mercat ha prioritzat el consum continuat, el concepte d’“usar i llençar” propi d’un sistema amb obsolescència programada, però molts usuaris busquen en els productes que compren valors afegits diferencials com ara la personalització, la producció local i limitada, la durabilitat, la possibilitat d’adaptar-los o reparar-los, els materials locals, la qualitat, la fixació de la població a l'entorn... en definitiva, l'impacte que la seva compra té a la natura i a la societat.

Aquests compradors conscienciats s'han fixat en l’artesania, atès que el seu sistema productiu porta implícits tots aquests valors, com també en els artesans, els quals mostren una relació personal i professional molt propera i compromesa amb els seus productes.

Si calculem l’impacte ambiental i social del sistema de producció artesà obtenim un resultat molt més rendible i sostenible que el sistema de producció industrial. Els artesans, moltes vegades ajudats per les últimes tecnologies, controlen tot el seu procés productiu: des de la conceptualització d’un producte o servei fins a la seva venda, minimitzant d’aquesta manera la seva petjada ecològica.

Aquesta exposició mostra una selecció de bones pràctiques en termes de sostenibilitat ambiental i social en el sector artesà català, i vol ser un espai de reflexió sobre la nostra manera de produir i de consumir.

Seguint el principi de “pensa globalment, actua localment”, consumir artesania avui en dia forma part d’una actitud responsable envers el planeta, els nostres veïns i les generacions futures.

 

On

Pati de la Diputació

Passeig Sant Antoni, 100

Tarragona

Correu electrònic

Pàgina web