• Imprimeix

Exposició: Cor de cartró

 

Quan

Data13.12.2018 - 20.01.2019

Afegeix al calendari de Google
cor de cartró

Catalunya és un dels grans referents de la imatgeria festiva i com a tal ens han arribat als nostres dies un gran nombre de peces que ens han permès conèixer les diferents maneres i materials emprats per la seva construcció. Des de talles de fusta policromades, figures de vímet i cuir, passant per arpillera i guix o més recentment el cartró-pedra i ja modernament la fibra de vidre i les resines.

L’exposició COR DE CARTRÓ, de la mà de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) conjuntament amb el Gremi d’Escultors i Restauradors d’Imatgeria Festiva (GERIF) pretén donar a conèixer l’ofici d’imatger festiu a partir d’una tria d’escultors amb segell propi on es fa palesa la diversitat d’estils i maneres constructives. Afegeix a més, la reivindicació de la figura i professió del Conservador-restaurador de patrimoni en imatgeria festiva i popular. Dues maneres d’entendre i procedir a la conservació d’aquest tan nostrat patrimoni cultural.

 

Inauguració: 13 de desembre a les 18:30h

 

Hi participen:

Escultors: Jordi Grau, Carlos Morillo, Joan Iniesta,Jordi Arnau Espuga, Judith Camps, Miquel Grima, Pau Reig, Sergi Plana i Aleix Vall.

Conservadors-Restauradors: Violant Bonet, Gemma Rodríguez, Núria Jutglar i Aleix Vall.

Comissariat: Jan Grau i Carlos Morillo

Coordinació: Judith Camps

Textos: Carlos Morillo, Jordi Arnau Espuga, Violant Bonet, Gemma Rodríguez, Núria Jutglar i Aleix Vall.

Maquetació: Josep Albert López.

On

Centre Artesania Catalunya

C/ Banys Nous, 11

08002 Barcelona

Telèfon 93 467 46 60

Correu electrònic

Pàgina web