• Imprimeix

Exposició: Relats Habituals

 

Quan

Data14.09.2017 - 15.10.2017

Afegeix al calendari de Google
Exposició Relats Habituals

Aquest projecte va començar a desenvolupar-se a l’abril del 2015, gràcies a una col·laboració entre Joya Brava, Associació Gremial de Joieria Contemporània Xilena, i Jorge Manilla, reconegut artista i joier Mexicà - Belga. Qui va ser el nostre tutor i curador, donant com a resultat la mostra “Relats Habituals” la que reuneix peces de vint joiers xilens.

Busquem fer visible una certa identitat, una manera de fer des del nostre ésser llatinoamericà. Volíem fer la nostra pròpia joieria i ens vam inventar la manera de dur-ho a terme, en una experiència acadèmica sense precedents en el medi xilè. Va reunir dues etapes presencials de treball concentrat i una etapa a distància de treball més reflexiu.

“Relats habituals” és una proposta de subjectivitats personals en el qual es creua una sensibilitat i materialitats que parlen del quotidià, de l’invisible que ens envolta i que mitjançant el treball dels joiers es torna visible i poètic.

Estètiques domèstiques, ornamentació de la llar, envelliment de materials, pegats, reparacions precàries i tota classe de solucions enginyoses que transformen i mantenen útils aquells objectes que ens envolten. Ens trobem amb una presència profundament llatinoamericana en l’arxipèlag d’aquestes
estètiques, que expliquen de manera material i no literal la nostra història.

Expositors/Expositores/Exhibitors:
Ana Nadjar, Caco Honorato, Cecilia Roccatagliata, Gabriela Harsanyi, Liliana Ojeda, Loreto Fernández, Massiel Mar, Mónica Díaz-Pinto, Monoco, Natalia Saldías, Noelle Labarthe, Pascale Durandin, Paulina Amenábar, Paulina Latorre, Pía Walker, Rita Soto Ventura, Soledad Avila, Valeria Martínez, Vania Ruíz, Viviana Arévalo.

 

Activitats paral·leles:
Dimarts 3 d'octubre a les 17,00 h.
Conferència “RELATS HABITUALS – JOIERIA CONTEMPORÀNIA DES DEL MARGE”.
Ponents: Rita Soto Ventura, Presidenta de JOYA BRAVA.
Pamela de la Fuente, Sòcia fundadora de JOYA BRAVA, Galeria ERGO. Alejandra Wolff, Artista Visual, Curadora i crítica independent, Galeria ERGO.


Dimarts 3 d’octubre a les 18,00 h
Circuit OFF JOYA BARCELONA – 2a Inauguració: “Relats Habituals”


Dijous 5 d’octubre de 10,00 a 14,00 h
Taller: “DE PÈLS” Micro tècnica – Teixit en crinera aplicat a la joieria.
Impartit per Rita Soto Ventura, Presidenta de Joya Brava.
Inscripcions via email: joyabrava@gmail.com

On

Centre Artesania Catalunya

Carrer Banys Nous, 11

08002 Barcelona

Telèfon 93 467 46 60

Fax 93 467 46 70

Correu electrònic

Pàgina web