• Imprimeix

La joieria d’autor omple les sales del Centre d’Artesania Catalunya

14/09/2017 14:09
Relats habituals
JOYA

El Centre d’Artesania Catalunya dedicarà els seus espais expositius a la joia d’autor amb dues mostres:  ‘Relats Habituals’ de Joya Brava i JOYA. Arts & Crafts, de l’entitat JOYA Barcelona. Ambdues es podran visitar fins el 15 d’octubre, i s’emmarquen en les activitats de JOYA Barcelona Art Jewellery Fair, la fira de joieria contemporània que se celebrarà a Barcelona al mes d’octubre.


Relats habituals” de Joya Brava

Aquest projecte va començar a desenvolupar-se a l’abril del 2015, a través d’una col·laboració entre l’entitat Joya Brava - Associació Gremial de Joieria Contemporània Xilena- i Jorge Manilla, reconegut artista i joier Mexicà - Belga. Com a resultat, la mostra reuneix peces de vint joiers xilens, fent visible la seva identitat, una manera de fer pròpia de l’ésser llatinoamericà.

“Relats habituals” és una proposta de subjectivitats personals en la qual es creua una sensibilitat i materialitats que parlen del quotidià, de l’invisible que ens envolta i que mitjançant el treball dels joiers es torna visible i poètic.

Estètiques domèstiques, ornamentació de la llar, envelliment de materials, pegats, reparacions precàries i tota classe de solucions enginyoses que transformen i mantenen útils aquells objectes que ens envolten. La mostra té una presència profundament llatinoamericana que a través de les peces explica de manera material i no literal la seva història.

En l’exposició han participat els joiers Ana Nadjar, Caco Honorato, Cecilia Roccatagliata, Gabriela Harsanyi, Liliana Ojeda, Loreto Fernández, Massiel Mar, Mónica Díaz-Pinto, Monoco, Natalia Saldías, Noelle Labarthe, Pascale Durandin, Paulina Amenábar, Paulina Latorre, Pía Walker, Rita Soto Ventura, Soledad Avila, Valeria Martínez, Vania Ruíz, Viviana Arévalo.


“JOYA. Arts&Crafts” de
JOYA Barcelona Art Jewellery Fair

Amb la participació de 3 artistes i joiers, el català Jordi Aparicio,  la colombiana Tatiana Apraez i la xilena Valeria Martinez , l’entitat JOYA Barcelona Art Jewellery Fair presenta la versió més artesanal de la joieria artística.

La mostra recull peces elaborades amb tècniques tradicionals com la filigrana però aplicada de manera contemporània, així com estructures etèries en plata creant volums únics i esculturals.