• Imprimeix

Una vintena de professionals del comerç gironí assisteixen a la presentació del Mercat Sectorial del Comerç de la Reempresa, que impulsa la Cecot

09/10/2017 15:10
reempresa girona

Prop d'una vintena de professionals de comerç de les comarques gironines, entre botiguers, comerciants, i altres agents del sector, han assistit aquest matí a la sessió informativa convocada per la patronal Cecot a la seu de la Delegació de la Generalitat a Girona, per presentar el Mercat Sectorial de la Reempresa, una iniciativa que impulsa la patronal amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement.

Aquest matí, el director dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement a Girona, Ferran Roquer; la cap de l' Àrea de Comerç de la Direcció General de Comerç, Marta Raurell; el president de la FOEG, d’Ernest Plana (com a representant de la Cecot a Girona); i el director del Centre de la Rempresa de Catalunya, Albert Colomer, han presentat aquest nou mercat sectorial, amb el qual es vol potenciar la compravenda de petits negocis en l'àmbit del comerç, oferint sortides als empresaris que no poden o no volen donar continuïtat als seus negocis, mitjançant una borsa d'emprenedors interessats en prendre el relleu en l'activitat.

El programa Reempresa compta amb el suport del Departamet d'Empresa i Coneixment, a través de la Direcció General de Comerç, ja que dóna resposta a una necessitat que ocupa especialment al govern català en l'àmbit rel comerç, com és el relleu generacional i el manteniment del continu comercial. Precisament, per ajudar al petit comerç i al comerç urbà de Catalunya en aquest aspecte, s'ha previst una línia específica de les subvencions del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) per al 2017.

Dades de la gestió de Reempresa


Des de l’inici del projecte, la Reempresa ha assolit més de 1.400 reempreses d’èxit que han suposat una inversió induïda de més de 64.000.000 € i el que és molt important, s’han mantingut prop de 4.000 llocs de treball. D’aquestes, el 35,5% pertanyen al sector comerç, el 30,2% al sector de l’hostaleria i el 27,5% al sector serveis. A la demarcació de Girona aquest percentatge és del 33%, el 33% i el 26,6% respectivament.

El pes del sector comerç pel que fa al total de les empreses cedents i dels reemprenedors, és del 36% i 28,2% respectivament. La venda d’empreses del sector del comerç, serveis, artesania i moda ha generat una inversió induïda de prop de 38M d’euros.

 

Més info a: http://www.reempresa.org/