• Imprimeix

Les propostes de Pilar del Campo i Ester Ferrando obren la darrera jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion

02/02/2018 14:02
Muntsa Vilalta a la jornada Connectat

La dir. gral. de Comerç, Muntsa a la inauguració de la jornada Connecta't dins les activitats paral·leles de la 080

  • Aquest matí també han presentat les seves col·leccions per a la temporada tardor-hivern 2018/2019, la firma amt. i la dissenyadora Agnés Sunyer, que ha debutat a la passarel·la. A la tarda, les marques per a moda infantil boboli i Little Creative Factory tancaran la passarel·la de la 21a edició del 080 Barcelona Fashion, on s’han presentat durant aquesta setmana 32 col·leccions de dissenyadors i marques de moda
 
  • En el marc de les activitats paral·leles a la 080 Barcelona Fashion, avui s’està celebrant la jornada “Connecta’t” by FUTURMOD, un matchmaking on emprenedors del sector presenten els seus projectes  a empreses de la indústria de la moda,  inversors potencials, entitats i administracions catalanes amb l’objectiu de generar connexions per potenciar l’activitat econòmica  del sector
 
  • Dins les activitats paral·leles aquesta tarda tindrà lloc el col·loqui-homenatge al dissenyador Azzedine Alaïa a càrrec de l’actriu Rossy de Palma i l’ex editora de Vogue, Lisa Lovatt-Smith (18h Sala Domènech i Muntaner), i el lliurament de Premis 080 (19.30h. Sala de desfilades. Antics Convents), que  presidirà el secretari general d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria
 

Les propostes de Pilar del Campo i Ester Ferrando han obert aquest matí la última jornada de la 21a edició del 080 Barcelona Fashion, la passarel·la de moda impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), que s’ha celebrat al llarg de la setmana al Recinte Modernista de Sant Pau. Aquest matí també han presentat col·lecció la firma amt. i la dissenyadora Agnés Sunyer.

 
La proposta “Tsunami”, de la dissenyadora Pilar del Campo, ha iniciat la jornada matinal del 080. La creadora ha presentat una proposta inspirada en aquest fenomen meteorològic, en els somnis que el tenen com a protagonista i en els bons auguris en el camp laboral que signifiquen, segons apunta la pròpia dissenyadora. Amb aquest macguffin, la dissenyadora ha presentat una col·lecció amb el seu característic estil carregat de sofisticació, amb el protagonisme absolut de la pell, que aplica a faldilles curtíssimes i a jaquetes, en colors vibrants. Els looks es completen amb espectaculars jaquetes i abrics de pèl llarg. Per a home, Del Campo ha presentat looks on dominàvem les jaquetes en pell negre o metal·litzades.
 
La dissenyadora Ester Ferrando, d’Ester Ferrando Knitweat, ha pres el relleu a la passarel·la amb la col·lecció”Laberint”, una proposta inspirada en l’estètica víking i en la simbologia dels celtes. En el seu debut a la 080, Ferrando ha volgut traslladar-se a un món màgic amb el gènere de punt com a base. Elements d’inspiració com les cotes de malla, les proteccions del cos en el moment de la batalla i la superposició de les peces són l’inici del camí per experimentar amb materials, textures, volums, dibuixos jacquard. La dissenyadora ha apostat pel celtic bluecom a color de base, introduint també l’ocre, el verd, els torrats i el grana. Homes i dones forts, rebels, segurs, sense por d’emprendre el camí difícil cap al laberint.
 
De la seva banda, Adrià Machado amb amt., ha presentat  la col·lecció “Komorebi”, una paraula que prové del japonès i que significa ‘llum que entra a través dels arbres’. La firma ha plasmat aquest concepte amb teixits lleugers, com el Tencel o el cotó, barrejats amb altres teixits com el foil per aportar lluminositat als looks. Els teixits amb més gramatge representen els arbres i els obstacles que troba la llum per expandir-se entre la natura. Els arbres i les seves branques onejants formen ombres i clarobscurs amb formes orgàniques que es reflecteixen en el patronatge de la col·lecció. Komorebi no és només un fenomen natural, és una sensació. El dissenyador ha apostat clarament per la calidesa i la comoditat en una col·lecció per a dona de linies suaus on els colors de la terra -cru, ocre, gris, verd fosc- són els protaganistes.
 
Ha tancat la jornada de matí, la proposta “Contrastos” d’Agnés Sunyer. En la seva estrena a la passarel·la, Sunyer ha apostat per una col·lecció amb contrastos de teixits, de formes i de colors primaris. La combinació d’aquests dóna visualment i estètica versatilitat a les peces i ofereix a la dona cosmopolita la possibilitat de barrejar-les en qualsevol ocasió del dia a dia per potenciar la seva identitat.
 
A la tarda, tancarà la 21a edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, les propostes de moda infantil amb boboli (16h) i Little Creative Factory (17.30h)
 
Prop d’un centenar de participants a la Jornada “Connecta’t” by FUTURMOD
 
Aquest matí s’ha iniciat a la sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau la jornada “Connecta’t” by FUTURMOD dins el programa d’activitats paral·leles de la 080 Barcelona Fashion. El projecte FUTURMOD pretén construir noves cadenes de valor i xarxes de relació entre emprenedors, empreses consolidades, administracions, escoles de disseny i centres de recerca, per impulsar la innovació oberta i accelerar el desenvolupament de nous negocis en el sector de la moda.  
 
En aquest context, en la jornada que s’ha obert aquest matí i s’allargarà fins a la tarda, s’estan presentant un total de 15 projectes d’emprenedors davant d’un auditori format per responsables d’empreses de la indústria de la moda, inversors potencials, responsables d’entitats i administracions i altres emprenedors del sector. L’objectiu és la realització d’un gran matchmaking entre els assistents que faciliti connexions orientades a la generació d’activitat econòmica entre els participants. Els projectes –que es presenten en format elevator pitch (en 7 minuts)- proposen solucions tecnològiques innovadores aplicables a diferents fases del procés de producció, comercialització o distribució.
 
La inauguració ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, la directora general d’Indústria, Àngels Chacón, i el president del Clúster Català del Tèxtil (MODACC), Lluis Costa. Vilalta ha assenyalat la importància de jornades com aquesta que “representen un espai necessari per crear vincles entre l’emprenedoria i l’empresa” i ha volgut ressaltar el fet que se celebri en el marc de les activitats paral·leles de la 080 “perquè aporten un valor afegit al certamen”.  
 
De la seva banda, Chacón ha ressaltat que es tracti d’una iniciativa “fruit de la col·laboració público-privada”. Així mateix, ha apuntat que el valor del projecte FUTURMOD és “fer pont d’enllaç entre les micropimes i els emprenedors i les empreses consolidades per crear cadenes de valor”. Chacón també ha remarcat que els projectes desenvolupats en el marc de FUTURMOD aposten per la innovació, les noves tecnologies aplicades al sector i la sostenibilitat, “evidenciant que el tèxtil és un sector ple de futur”. 
 
El projecte FUTURMOD està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament de Sabadell vinculats a l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (www.acte.net) i compta amb  el suport de  l’Agrupació Tèxtil FAGEPI, MODACC (Clúster Tèxtil Moda de Catalunya) i l’Agrupación Española del Género de Punto i la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.
 
Agenda tarda actes cloenda 2 de febrer
 
Dins les activitats paral·leles aquesta tarda tindrà lloc el col·loqui-homenatge al dissenyador Azzedine Alaïa a càrrec de l’actriu Rossy de Palma i l’ex editora de Vogue, Lisa Lovatt-Smith (18h Sala Domènech i Muntaner), i el lliurament de Premis 080 (19.30h. Sala de desfilades. Antics Convents), que  presidirà el secretari general d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria.
 
En aquesta edició es tornaran a lliurar dos guardons —el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion, i el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion— així com també el Premi MODACC per a Empreses Internacionals.
 
Patrocinadors i sponsors de la 21a edició del 080 Barcelona Fashion
 
Aquesta edició de la passarel·la compta amb 7 patrocinadors-sponsors, i amb 9 firmes col·laboradores. Són sponsors Redken (perruqueria oficial), NYX (maquillatge oficial), Soho House, Kavehome (decoració oficial), La Roca Village, Mistinguett (cava oficial) i Autobeltran - Mercedes-Benz (partner automobilístic). De la seva banda, participen com a firmes col·laboradores Estrella Damm (cervesa oficial), Rowenta (planxat i haircare), Raffel Pages, EPSON (amb presència al village i com a organitzador de la taula rodona), Redbull, CND Beauty (manicura oficial), Veri (aigua oficial), BCN Brand (uniformes oficials) i Tanqueray.
 
 
Més info i fotos a   www.080barcelonafashion.cat i  a les xarxes:
 
Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion
Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion
Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/