• Imprimeix

Artesania Catalunya ret homenatge a la mestra artesana ceramista Teresa Gironès

22/02/2018 10:02
teresa girones
  • La mostra “Teresa Gironès. Un viatge, un llibre. Un rostre, un sentiment”, s’inaugura aquest dijous al centre d’Artesania Catalunya, una exposició dedicada a l’obra d’aquesta ceramista de prestigi internacional que al llarg dels seus 30 anys de trajectòria va participar en més de 200 exposicions arreu del món.
 
  • També, a partir de demà, Artesania Catalunya de la Generalitat de Catalunya acull l’exposició “Fira i Galeria: artesania al carrer”, una mostra sobre els oficis de l’Associació i Tallers Artesans de Gran Via.
 
El centre d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, acull a partir de dijous i fins el proper 18 de març l’exposició “Teresa Gironès. Un viatge, un llibre. Un rostre, un sentiment”, una mostra dedicada a l’obra de la mestra artesana ceramista Teresa Gironès, que va morir el 6 de setembre de 2016.
 
Amb aquesta exposició es vol retre un homenatge a la trajectòria d’aquesta artesana i artista que va contribuir en la tasca de difusió i promoció de l’ofici de ceramista, sent fundadora de l’Associació Ceramistes de Catalunya, creant escola i realitzant durant més de 30 anys de carrera més de 200 exposicions arreu del món. Va ser reconeguda per la Generalitat de Catalunya com a Mestre Artesà Ceramista, i el seu prestigi la va conduir a ser membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra. 
 
L’exposició recull diferents peces de la ceramista, alhora que també de d’altres expressions artístiques  que va realitzar durant la seva trajectòria. A partir de la inspiració en el cos humà com principal centre d’interès, l’artista va crear un univers de personatges que, a través dels ulls i la boca, expressen emocions, sovint acompanyats de representacions d’animals. Les experiències viscudes per  la ceramista les va reproduir en altres formats: el paper, el color, o el treball en la textura.
 
La mostra, coorganitzada amb l’ Associació Ceramistes de Catalunya i amb el suport de la Disputació de Barcelona, s’inaugura aquest proper dijous 22 de febrer, a les 19.30h, a Artesania Catalunya (Banys Nous 11) i comptarà també amb col·loqui al voltant del concepte artístic de Teresa Gironès que tindrà lloc el 8 de març (18.30h), al centre de Banys Nous.
 
 
Exposició “Fira i Galeria: artesania al carrer”
 
L’altre espai expositiu d’Artesania Catalunya estarà dedicat  a partir de demà dimecres 21 de febrer i fins al 18 de març a una  mostra sobre els oficis i trajectòries professionals dels artesans de l’Associació i Tallers Artesans de la Gran Via.
 
L’Exposició ‘Fira i Galeria’: artesania al carrer”  vol apropar la creativitat dels artesans i la complexitat de cadascun dels oficis, amagada darrera les peces i objectes que s’adquireixen en els mercats i fires artesanals, i també de les que s’elaboren per galeries d’art.
 
Díptic de l’exposició  “Teresa Gironès. Un viatge, un llibre. Un rostre, un sentiment”, aquí.
 
Díptic de l’exposició “Fira i Galeria’: artesania al carrer”, aquí.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de: