• Imprimeix

La Generalitat obre el termini per participar a la propera edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion

05/04/2018 14:04
desfilades 080
·        La 22a edició del 080 Barcelona Fashion se celebrarà del 25 al 29 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau, on creadors i marques presentaran les seves col·leccions
 
·        La Generalitat, a través del CCAM, promou el certamen amb l’objectiu de consolidar Catalunya com a referent de la generació i projecció del disseny de moda, contribuir a la seva internacionalització i relocalització de la producció tèxtil a Catalunya, i alhora potenciar la cultura de la moda i acostar-la al ciutadà
 
·        Les sol·licituds per  participar a la passarel·la 080 Barcelona Fashion es poden via telemàtica pel Canal Empresa i també al web del CCAM. El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitzarà el proper 19 d’abril
 
La Generalitat obre avui el termini per participar  a les desfilades de la propera edició del 080 Barcelona Fashion. Un comitè d’experts seleccionarà les candidatures dels dissenyadors i marques que formaran part del calendari de desfilades del certamen de moda, que se celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau del 25 al 29 de juny de 2018.
 
La Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, organitza el 080 Barcelona Fashion, com una plataforma de moda oberta, plural, multidisciplinar i internacional, amb l’objectiu de convertir Catalunya en referent de generació i projecció del disseny en el sector. Alhora, el 080 Barcelona Fashion vol consolidar un projecte a llarg termini que ofereixi credibilitat i un segell diferenciador en els àmbits del disseny, la producció, la distribució i la promoció de la moda, potenciar la cultura de la moda i la vinculació d’aquesta amb el camp de les indústries culturals i creatives i acostar la moda al públic del carrer.
 
El sector de la moda vinculat a la indústria tèxtil ha contribuït històricament al desenvolupament econòmic i professional de Catalunya. Actualment el foment de la moda i el disseny són elements dinamitzadors per a l'aprofitament dels recursos econòmics del territori i per a la creació de riquesa. La importància del sector de la moda i la seva promoció, tant a l’interior del país com en els mercats internacionals, justifiquen plenament el suport de l’administració catalana als dissenyadors i marques catalanes o establerts a Catalunya.
 
La participació a la propera edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion s’obre a creadors emergents, dissenyadors i empreses de moda (amb establiment operatiu a Catalunya o a l’estat espanyol), dissenyadors i empreses de moda internacionals i, com a convidades, empreses de moda consolidades amb establiment operatiu a Catalunya, que hagin desfilat en passarel·les de referència a nivell nacional i internacional. Així mateix, el CCAM podrà convidar a creadors i marques de moda que destaquen per mèrits especials o per la seva trajectòria i que participen de la filosofia de la passarel·la.
 
Les sol·licituds es faran d’acord amb model normalitzat —disponible al web del 080 Barcelona Fashion, al Canal Empresa, al del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i al web del Departament d’Empresa i Coneixement— i es presentaran via telemàtica, a través del Canal Empresa. Si el sol·licitant és persona física i no disposa d’autenticació digital, pot presentar la sol·licitud de forma presencial a les Oficines de Gestió Empresarial, o a la seu del CCAM. El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitzarà el proper 19 d’abril.
 
Els dissenyadors participants hauran d’acreditar la creació i firma de la seva col·lecció, i comprometre’s a presentar en primícia al 080 Barcelona Fashion les seves col·leccions de Primavera/Estiu 2019 o bé Tardor/Hivern 2018-2019, en cas que segueixin l'estratègia “see now buy now”, entre altres requisits de participació.
 
Un comitè d’experts —presidit pel gerent del CCAM i format per la direcció artística, creativa i de continguts del 080 Barcelona Fashion— seleccionarà els participants d’entre les candidatures presentades, valorant les més creatives i que es considerin més adients a la filosofia del certamen, a partir de criteris d’innovació, qualitat, professionalitat, així com potencial per a la generació de negoci.
 
Premis 22a edició 080 Barcelona Fashion: Premi Millor Col·lecció i Premi al Disseny Emergent
 
En la convocatòria també s’han publicat les bases per a la concessió dels premis de la propera edició de la passarel·la catalana. En el marc de la 22a edició de la 080 Barcelona Fasion està prevista la concessió de dos guardons: el Premi Nacional 080 de la Generalitat a la Millor Col·lecció, i el Premi Premi Nacional 080 de la Generalitat al Millor Disseny Emergent, d’entre els dissenyadors i marques que desfilin durant l’edició de juny de 2018.
 
El Premi Nacional al Disseny Emergent està dotat amb 15.000 euros i permet al guanyador desfilar en la següent edició del 080. Així mateix, una mostra de la col•lecció guanyadora formarà part del fons del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya. De la seva banda, el Premi Nacional a la Millor Col·lecció consisteix en la participació directa a l’edició d’hivern 2019 del 080 Barcelona Fashion, de forma gratuïta.
 
Els guanyadors seran escollits per un jurat internacional, que decidirà en base a criteris de disseny i creativitat de la col·lecció, qualitat, i potencial comercial de la mateixa.