• Imprimeix

El Gremi de Pastisseria de Barcelona nomena Mestre Pastisser al xef Giuseppe Pifaretti, i Personatge Més Dolç 2018, al periodista Ricard Ustrell

08/05/2018 16:05
muntsa vilalta gremi pastisseria

Al centre, la dir. gral de Comerç, Muntsa Vilalta, amb el pt del Gremi de Pastissers de Bcn, Elies Miró

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presidit aquest dilluns la Festa Anyal del Gremi de Pastisseria de la província de Barcelona, que se celebra anualment coinicidint amb la festivitat de la seva patrona, la Verge de Montserrat, i que enguany s'ha celebrat al Mas La Boella, al municipi de la Canonja.

Com és tradicional, el gremi ha atorgat els premis que lliura en cada edició per guardonar els agremiats que s'han distingit durant l'any. En aquest marc, s'ha fet el 51è homenatge a les Dones Pastisseres, guardonant a Teresa Alari (de la Pastisseria Cardona, de Corbera de Llobregat), a Anna Maria Arnaiz (de la Pastisseria Pallarès, de Barcelona), a Pilar Rufat (de la Pastisseria Canal, de Barcelona), i Joana Salvador (de la Pastisseria Turull, de Terrassa).

Aixi mateix, s'han lliurat els Premis al Mèrit Professional, que reconeixen la llarga trajectòria dels establiments. En la categoria de bronze (50 anys), s'ha guardonat les pastisseries Pardo (Torrelles de Foix), Lis i Formentor (ambdues de Barcelona). En la categoria de plata (75 anys), s'ha premiat a Especialitats Viñas (Vilada), i la categoria d'or (100 anys d'història), a la pastisseria La Lyonesa, d'Arenys de Munt.

El premis s'han tancat amb el lliurament del Títol i Medalla de Mestre Pastisser a Giuseppe Pifaretti, xef del restaurant Lugano, i del títol de Personatge Més Dolç 2018, al periodista Ricard Ustrell.