• Imprimeix

La botiga Empremtes de Catalunya comercialitza la “Càntirnplora”, un càntir modern creat per la Fira Argilà Argentona 2018

10/07/2018 14:07
Argilla 2018

La directora Munsta Vilalta A la Fira Argillà Argentona amb la peça “Càntirnplora”

La directora general de Comerç, Munsta Vilalta, ha inaugurat aquest passat divendres la Fira Argillà Argentona - Fira Internacional de Ceràmica d’Argentona, que ha omplert aquest cap de setmana els seus carrers d’artesans i d’activitats entorn al món de la ceràmica tradicional i contemporània.

Enguany hi ha participat una desena de països Portugal, Itàlia, el Regne Unit, França, Letònia, Espanya, Argentina, el Marroc o Rússia, en total d’una setantena d’artesans ceramistes i terrissaires. D’ells un 41% són catalans, que representen a 12 comarques del territori de Catalunya: Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Oriental, Baix Camp, Gironès, Baix Empordà, Baix Ebre, Alt Penedès, Ribera d’Ebre i Conca de Barberà. Per aquesta edició Romania ha estat el país convidat.

En el marc de la inauguració la directora Muntsa Vilalta ha ressaltat que aquesta Fira “té una identitat pròpia, i ha esdevingut una important plataforma de difusió dels sectors de la terrissa tradicional i popular i la ceràmica artística”.

Enguany el càntir de l’Argillà Argentona ha estat un disseny original dels arquitectes Joan Cruanyes i Carles Bassó, amb la col·laboració de Pol Cruanyes i el Mestre Artesà modelista Claudi de José i l’empresa artesana Ronicos, S.L, de Vic. Aquesta peça que l’han batejat amb el nom de ‘càntirnplora‘, es tracta d’un càntir modern amb una forma que recorda a les tradicionals cantimplores, de forma plana i rodona.

Per segon any consecutiu la botiga Empremtes de Catalunya, situada a la seu d’Artesania Catalunya de la Generalitat (Banys Nous, 11) acollirà la venda d’aquest càntir, que compta amb una tirada limitada a 3.000 exemplars, fet que manté l’exclusivitat del disseny.