• Imprimeix

La Direcció General de Comerç i ANCECO sumen esforços per consolidar i fomentar el comerç català

13/07/2018 12:07
signatura conveni DGC- ANCECO

La directora Muntsa Vilalta, i el president d'ANCECO, Jordi Costa, en la signatura del conveni

Amb la voluntat de col·laborar amb les diferents entitats i associacions vinculades amb el sector del comerç a Catalunya, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha signat aquest matí un conveni amb el president l’Associació Nacional de Centrals i Grups de Compra (ANCECO), Jordi Costa, per impulsar accions de foment i consolidació del comerç català.

Aquestes accions es duran a terme a través del Pla d’actuacions de l’entitat per aquest 2018, que té per objectiu fomentar i promocionar el model de les Centrals de Compres i Serveis com a instrument de millora competitiva de les empreses detallistes de comerç.

Aquest Pla preveu, entre d’altres iniciatives, la commemoració dels 20 anys d’Anceco; la celebració del 12è Congrés Nacional de Centrals de Compres i Serveis que tindrà lloc el proper 22 de novembre i que abordarà la innovació. Alhora, l’entitat preveu un pla específic sobre aquesta mateixa temàtica per tal d’oferir eines i aprenentatges de valor afegit que fomentin la sostenibilitat i la competitivitat de les empreses. D’altra banda, el Pla d’actuacions preveu la creació d’un Segell d’excel·lència per a les CCS: “Cecoexe”, i estudis que fomentin el coneixement en el sector.

La Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, aporta 32.000 euros pel desenvolupament del pla d’actuacions de l’entitat.