• Imprimeix

La Generalitat obre el termini per als Premis Nacionals d’Artesania 2018

19/07/2018 12:07
Premis Nacionals d'Artesania 2018

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), ha obert el termini per a la presentació de candidatures als Premis Nacionals d’Artesania de l’any 2018. 

Els Premis Nacionals d’Artesania tenen per objectiu distingir les persones físiques o jurídiques amb activitat artesana i amb raó social a Catalunya, els ens públics i privats i professionals d’altres àmbits que hagin destacat per les seves tasques de millora, promoció, innovació, difusió i prestigi en l’àmbit de l’artesania.

Amb aquestes distincions, la Generalitat de Catalunya vol correspondre a la vàlua i transcendència de l’artesania en la societat i, alhora,  contribuir a donar-li el màxim relleu i reconeixement públic.

Els Premis Nacionals d’Artesania contemplen sis categories:

 

 1. Premi Nacional d'Artesania:Es premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. El premi, Aquest premi, que té una dotació econòmica de 7.000 euros, pretén impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència.
 2. Premi a la Millor Marca Artesana:Es premia la millor marca artesana durant els dos últims anys, valorant aspectes de construcció, concepte, presència, comunicació i màrqueting.

  3. Premi al Talent Emergent: 
  Es premia als estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables de les escoles d'Art i Disseny de Catalunya. El projecte guanyador comptarà amb un servei d’acompanyament del CCAM.

  4. Premi Prestigia: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.

  5.Premi Restaura: Es premia a les persones i empreses, entitats públiques i privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.

  6.Premi Impulsa:Es premia als projectes d'emprenedoria més viables vinculats amb l'artesania.

El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació corresponent, finalitzarà el proper 14 d’agost de 2018.