• Imprimeix

President Torra: "Catalunya té tot el dret a ordenar el seu comerç, no podem permetre els atacs del govern espanyol"

09/10/2018 20:10
Foto de grup premis comerç

El president i la consellera amb els guardonats. Autor: Rubén Moreno

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera Chacón, ha presidit l’acte de lliurament dels Premis Nacionals a la  Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest vespre que “Catalunya té tot el dret a ordenar el seu comerç al costat i en diàleg amb el sector i a defensar un model d’èxit”, per la qual cosa, ha advertit que“no podem permetre els atacs del govern espanyol, que ens impugna iniciativa rere iniciativa”. N’ha posat com a exemple la Llei de Comerç, Serveis i Fires aprovada el 3 de gener de 2017.
 
Quim Torra ha afegit que l’Estat espanyol “no solament va contra els horaris comercials, sinó que també va contra el model de comerç de Catalunya”. Un model, ha explicat, que “respon a la nostra realitat urbana, de proximitat, de model de convivència i d’estructura empresarial. En definitiva, un model adaptat a la nostra idiosincràsia social i territorial”.
 
El cap de l’Executiu ha denunciat aquests atacs de l’Estat durant l’acte de lliurament dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments, que ha presidit acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. El president Torra ha assegurat que “aquest acte és un reconeixement sincer al nostre comerç” i ha fet notar que “tenim un model comercial modern i competitiu”.
 
Durant l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president ha posat en relleu el suport del Govern i les administracions locals al sector del comerç. En aquest sentit, ha esmentat sis grans reptes: contribuir a la generació de models de negoci competitius, fomentar el prestigi del sector, acompanyar en la transformació digital, promoure que el comerç estigui al centre dels plans de les ciutats, professionalització del món associatiu, i fomentar la internacionalització. “Aquests reptes els hem d’afrontar plegats i ho hem de fer amb totes les eines, sense interferències i amb capacitat per actuar amb agilitat en un entorn canviant”,ha remarcat Quim Torra.
 
L’acte s’ha iniciat amb unes paraules de la consellera Chacón, qui ha afirmat que “quan parlem de comerç parlem de cohesió, veïnatge, dinamisme i, en definitiva, de fer ciutat”. “Parlar del comerç vol dir parlar de les persones, dels comerços amb personalitat. Vol dir innovar des de la tradició”, ha subratllat. També ha assenyalat que el sector del comerç suma el 16% del PIB. 
 
S'adjunta nota amb informació sobre els guardonats.