• Imprimeix

La directora Muntsa Vilalta destaca Fira Argillà com a “referent en el circuit internacional de la terrissa tradicional”

10/07/2017 13:07
La directora de Comerç Muntsa Vilalta en l'acte inaugural. Foto d'Argillà Argentona 2017. Fira Internacional de Ceràmica.

La directora de Comerç Muntsa Vilalta en l'acte inaugural. Foto d'Argillà Argentona 2017. Fira Internacional de Ceràmica.

Argillà Argentona 2017 Fira Internacional de Ceràmica ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició, un esdeveniment que aplega exposicions, demostracions de terrissa, concurs de torn, visites guiades, tallers, la Mostra de Cinema de Ceràmica o la trepitjada de fang entre d’altre activitats que fan d’aquesta fira un referent en el sector.


El Museu del Càntir organitza aquesta fira conjuntament amb l'Ajuntament d'Argentona i l'Associació de comerços i serveis Argentona es Mou, per tal de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i per promoure els nous valors de la ceràmica de creació. En el marc de l’acte inaugural la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, acompanyada entre d’altres de l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, i el president del Museu del Càntir, Àngel Puig, ha volgut felicitar a l’organització per l’èxit assolit i “per impulsar i consolidar aquest esdeveniment en un referent en el circuit internacional de la terrissa tradicional” .


D’altra banda, la directora ha reivindicat “els  valors socials de l’artesania com a fet identitari i com a vehicle d’expressió singular i únic”. També ha assenyalat la seva importància com a sector econòmic, i com a sector de futur, “volem potenciar un sector artesà cada cop més fort i reconegut i, cada cop més valorat en la seva justa dimensió en el mercat".

En total, la fira ha comptat amb la participació de ceramistes procedents de 12 països i tres continents diferents: a banda d’Itàlia, també ha comptat amb professionals de Portugal, França, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Perú, Argentina, Armènia i Marroc. La ciutat convidada d’enguany ha estat la localitat italiana de Faenza.