• Imprimeix

Prop d’un centenar de participants a la Jornada “Connecta’t” by FUTURMOD

02/02/2018 13:02
La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, a la jornada Connecta't

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, durant la seva intervenció

Aquest matí s’ha iniciat a la sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau la jornada “Connecta’t” by FUTURMOD dins el programa d’activitats paral·leles de la 080 Barcelona Fashion. El projecte FUTURMOD pretén construir noves cadenes de valor i xarxes de relació entre emprenedors, empreses consolidades, administracions, escoles de disseny i centres de recerca, per impulsar la innovació oberta i accelerar el desenvolupament de nous negocis en el sector de la moda. 

En aquest context, en la jornada que s’ha obert aquest matí i s’allargarà fins a la tarda, s’estan presentant un total de 15 projectes d’emprenedors davant d’un auditori format per responsables d’empreses de la indústria de la moda, inversors potencials, responsables d’entitats i administracions i altres emprenedors del sector. L’objectiu és la realització d’un gran matchmaking entre els assistents que faciliti connexions orientades a la generació d’activitat econòmica entre els participants. Els projectes –que es presenten en format elevator pitch (en 7 minuts)- proposen solucions tecnològiques innovadores aplicables a diferents fases del procés de producció, comercialització o distribució. 

La inauguració ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, la directora general d’Indústria, Àngels Chacón, i el president del Clúster Català del Tèxtil (MODACC), Lluis Costa. Vilalta ha assenyalat la importància de jornades com aquesta que “representen un espai necessari per crear vincles entre l’emprenedoria i l’empresa” i ha volgut ressaltar el fet que se celebri en el marc de les activitats paral·leles de la 080 “perquè aporten un valor afegit al certamen”

De la seva banda, Chacón ha ressaltat que es tracti d’una iniciativa “fruit de la col·laboració público-privada”. Així mateix, ha apuntat que el valor del projecte FUTURMOD és “fer pont d’enllaç entre les micropimes i els emprenedors i les empreses consolidades per crear cadenes de valor”. Chacón també ha remarcat que els projectes desenvolupats en el marc de FUTURMOD aposten per la innovació, les noves tecnologies aplicades al sector i la sostenibilitat, “evidenciant que el tèxtil és un sector ple de futur”

El projecte FUTURMOD està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament de Sabadell vinculats a l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (www.acte.net) i compta amb el suport de l’Agrupació Tèxtil FAGEPI, MODACC (Clúster Tèxtil Moda de Catalunya) i l’Agrupación Española del Género de Punto i la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.